Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Friday, July 13, 2012

Kaum Cina paling ramai suka parachute ke negeri orang lain.?Saya kira amatlah rugi sebuah negeri tidak berupaya untuk mengeluarkan pemimpin tempatan. Bila Gabenor pun diambil dari Pahang kemudian pula diambil oran Johor untuk DUN Kota dan selepas itu dieksport kan pula ke Pulau Pinang.
Apakah celop, Kalau negeri Melaka ini dijadikan sasaran Perdagangan manusia ahli politik dan kemudian di bungkuskan untuk dieksport ke negeri lain.
Untuk Jawatan gabenor itu boleh diterima Kalau tujuan untuk mempencenkan seorang yang telah lama di teraju atas politik Pahang, atau dah mula nak lawan Sultan, baik bagi jadikan dia Sultan Melaka.
Tetapi kita mempersoalkan semangat Ke negerian sesetengah orang Cina dari DAP yang lebih berperangai komunis yang sesuka hati meletakan orang Negeri lain menjadi CM di negeri lain. Ini macam penjajahan jugak.

Dan orang yang memilih Lim Kit Siang di Ipoh Barat bak orang yang tiada berprinsip. Orang China Ipoh ini boleh dicopkan tidak bersemangat orang Perak tapi orang Cina DAP.
No comments:

Post a Comment

Blog Archive