Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Tuesday, July 2, 2013

Hung DUN: Peluang untuk UMNO dan PAS tubuh kerajaan perpaduanG..MunkinG sudah ditakdirkanG Allah bahawa UMNO danG PAS kali ini menGdapat ruan untuk menimbankanG kerajaanG perpaduanG.
Saya berpenGdapat kali ini adalah peluan terakhir yang diberikanG oleh Allah unGtuk kita sebagai umat Islam bersatu dalam satu payun yan dipimpini baginGda SultanG Terengganu.
UMNO boleh memberi tawaran fardhu kifayah  kepada PAS bahawa sekiranya menang atau kalah, kalau diperintah oleh SultanG maka mereka akanG bersetuju unGtuk menubuhkanG kerajaanG perpaduanG.

Dah cukup dengan loghat ganu kite.

Pelbagai sudut telah kita lihat. Bila disebut kerajaan perpaduan maka melentinglah puak PKR dan DAP dan ada telah menerima hukuman bila mulut mereka dibuka. Di caci dihina oleh juak Anwarista. Isu Nasharudin Mat Isa, Hassan Ali dan lain-lain lagi.
Sudah berpuluh tahun kita  bermusuh dan ini telah menjadi punca bumiputera semakin lemah dalam arena politik semasa.

Saya kira dengan adanya kerajaan perpaduan ini maka satu jalan telah ditunjukkan bagi umat Melayu dan Islam merapatkan saf, dan harus digunakan dengan sebaik2nya.

Sekiranya, kedua-dua parti ini buat tidak tahu, maka tunggulah nanti akan bencana lebih besar sebagaimana yang telah datang kepada orang-orang Arab dan bangsa-bangsa yang lain di benua Hindi utara. Islam bunuh Islam.

Percaya lah.......

Lagi disini

No comments:

Post a Comment

Blog Archive