Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Saturday, January 31, 2009

Kisah Kera di hutan disusukan Anak sendiri mati kelaparan

Walaupun teman bersaudara dengan kera, tapi tak sanggup pula dengar cerita begini.

Dengar2 sejak PKR menguasai di Ampang ini. Banyak projek2 di Bukit Antarabangsa ini beri kepada orang PKR di Shah Alam. Walhal orang 2 PKR ini memang telah tahu hanya PKR cari makan saje.

Teman terjumpa pula seorang rakan PKR dan pula bercerita tentang beza nya dulu kala semasa pemerintahan Ketuanan Melayu di Ampang ini, sebusuk2nya orang UMNO, projek ke akar umbi sampai jugak. Zaman Parti Kencing Rakyat, habuk pun taruk.

Budak2 PKR ini memang ada yang kuat berkerja tapi nampak nya Zuraidah masih mengikut perangai lama pemimpin Melayunya.
Bila datang lebih suka membawa rombongan-rombongan tapi ada beza sikit. Dahulu warna kuning langsat, zaman Zuraidah warnanya bertompok lebat manggis.

Ada pula yang mengeluh, PKR ini lebih membela hak 2 orang India dan China, walhal orang-orang Melayu yang GDP nya jauh lebih rendah dari kaum India dan China di ketepikan. Kononnya, keadilan untuk semua Bangsa. Sejak bila ada orang India dan China melaungkan mempertahankan "Hak Istimewa orang Melayu". Nak hapuskan perlembagaan perihal staus istimewa adalah.

Ibarat Kera di hutan disusukan, anak dirumah mati kelaparan.

YB Melayu di Ampang berjuang untuk keadilan semua bangsa; walhal Menteri Besar defacto pula datang berapa hari kemudian membawa 'kontraktor' bangsa tertentu untuk mengenal pasti dimana yang boleh sikontraktor dapat membuat proposal kepada kerajaan Negeri Selangor.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive