Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Wednesday, December 8, 2010

16/12/2010: Zaid akan tubuhkan parti PAP?

Pada 16 Disember ini, Zaid akan mengumumkan penubuhan sebuah parti baru. Ini bukan desas desus tetapi dari mulut nya sendiri.

Kini hanya seminggu lagi, apakah konsep parti yang akan di ketuai oleh Zaid?

Kita sudah boleh mengagakkan bahawa parti ini akan bermiripkan pemikiran Zaid sebagai seorang peguam, atau seorang pengkhianat melayu yang pernah mempertikaikan "Kedaulatan Melayu", atau seorang liberal and kenkadang bertaubat bila berdepan dengan Nik Aziz.

Zaid berwatakkan pelbagai perangai yang boleh dikatakan Melayu Anglophil, Arakkian, kominismo dan Liberalismo yang bersikap general kuku besi.

Zaid jugak seorang retro dimana beliau kenkadang boleh bersifat tradisional, jadi tidak lah mustahil konsep parti berpandukan nostalgia.

Parti baru ini tidak berpihak kepada Pembangkang dan juga Barisan Nasional. Ia adalah satu parti bebas era baru.Suara ketiga kuasa baru politik akan datang.

Parti itu akan di beri nama Parti Atas Pagar (PAP). Logo parti adalah roket mini dan sabit mini dalam botol whiski.

Warna rasmi ialah biru muda dan hijau muda.

8 comments:

  1. Artikel yang mantap... Saya turut mempromosi artikel Tuan di dalam blog saya.. Sila layari blog saya..

    SYABAS....


    Melayu CinDia
    Blogger Gelombang Rakyat

    http://gelombang-rakyat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Kita sangkah parit ini. Jauhkan diri anda dari parti ini. Tidak ketahuan dari masa asal usulnya.
    B_B

    ReplyDelete
  3. Lantak dialah nak buat parti suka arak sekalipun. Jangan kita lari dari perjuangan kita mempertahankan UMNO.

    Undilah Barisan Nasional. Tolak parti dajal!.

    ReplyDelete
  4. agak2nya,logonya pulak macam mana ekkk???,mungkin ada bersifat mahkota yang biasa ada pada botoL minuman keras kan?
    blog saudara sudah ambo paut di kawe.

    http://suaratimur.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. salam 1 malaysia...saya telah paut kan blog anda utk blog saya.penulisan blog anda memang hebat.tahniah di ucapkan.kalau boleh paut kan blog saya utk blog anda..terima kasih dan salam perjuangan dari saya,penulis badut rakyat..

    http://badutrakyat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Boleh x nak tanya? Kenapa rakyat dan terutamanya para pemimpin politik ini seolah-olah tidak mahu berada di bawah pemerintahan raja? Kenapa masih nak angkat rakyat jadi pemimpin? Bukan ke dah terbukti pemerintahan yang dikepalai raja telah berjaya membawa tanah ini 1 masa dahulu hingga ke puncak?

    ReplyDelete
  7. Sebab Malaysia negara Demokrasi. Dari rakyat utk rakyat.

    ReplyDelete

Blog Archive