Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Tuesday, July 14, 2015

Kini rakyat menfitnahkan Perdana Menteri dalam Facebook

Komen FB dari rakyat subang, Zul Subang:
Kaum Cina Rasict berani pijak kepala Melayu kerana apa ? Bukan kerana kita orang bawah yang takut pada mereka dan bukan kerana kita orang bawah yg bagi muka pad...a mereka. Punca utamanya adalah PM Najib kita yang bagi muka lebih lebih sangat pada mereka ! Satu pengalaman yang amat menyedihkan berlaku pada saya sebelum PRU yang lepas. Setpol PM turun Subang. Kali pertama turun dia umum RM500K. budget untuk 2 sekolah Cina iaitu satu di Kg. Baru Subang dan satu lagi di Kg. Baru Sungai Buloh. Selain daripada itu PM juga setuju luluskan RM1.5juta untuk baik pulih jalan di Kg. Baru Subang. Dua minggu selepas itu dijanjikan Setpol PM akan turun sekali lagi di Kg. Baru Subang. Kesempatan ini saya ambil bersama Tuan Hj. Lut Kasim Pengarah PDM. Peti Undi Subang Perdana untuk memanjangkan permohonan JK. Masjid Subang Perdana kepada Setpol PM bila dia hadir dua minggu lagi selepas lawatan pertama. Atas persetujuan Dato Bushro KB ketika itu kami sampaikan permohonan kami untuk membina Sekolah Agama di Kawasan Masjid Subang Perdana. Kami cuma memerlukan hanya RM300K. sahaja lagi. Permohonan awal telah dibuat secara bertulis pada PM semasa PM melawat Subang Perdana sebelum ini. Malangnya penyerahan surat permohonan yang kami serahkan kepada Setpol disambut dengan perasaan dan riak muka yang agak tawar dan dilihat beliau tidak selesa dengan penyerahan permohonan tersebut ! Ini yang menyebabkan kami teramat sedih ! Malah lebih sedih bila ketika itu beliau telah menaikkan kelulusan baik pulih jalan di Kg. Baru Subang dari RM1.5 juta kepada RM.2.5 juta ! Malah sehingga kini permohonan kami itu senyap tanpa khabar berita !
LIHATLAH ! SIAPA SEBENARNYA YANG BAGI MUKA PADA CINA SEBENARNYA ?
BAB BERGADUH BERTUMBUK MENUNTUT BELA DIKERAH ANAK MUDA KAMI BERSAMA !


----------------------------------------------
Rusuhan di Low Yatt adalah disebabkan tiada tindakan oleh KPDNKK dan pihak Kastam perihal produk underwater atau tiruan yang di lambakkan di sana.
Nak tunjukkan mereka berkerja, Yang kena peniaga Melayu yang rata-rata ambil produk dari Low Yatt. Peniaga Penipu Low Yatt terlepas,

No comments:

Post a Comment

Blog Archive