Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Saturday, June 26, 2010

Khalid runtuh di kaki Bukit Antarabangsa. Pakatan antara DAP dan PKR goyah

Teman berpeluang untuk bercakap dengan seorang pengikut PKR yang berasal dari Pantai Timur. Wakil ini kebetulan bekerja di pejabat kerajaan negeri selangor dimana jawatannya adalah jawatan yang ditentukan oleh penguasa politik semasa.
Apa yang di gembar gemburkan oleh berbelas MP PKR ada asas. MB Khalid Ibrahim tidak disenangi oleh segerombolan MP PKR yang mengatakan Khalid lebih dikuasai oleh DAP dan PAS yang cuba menangguk diair keroh. Khalid adalah seorang administrator tegah dan tidak matang dalam politik, Sikap dan pengalaman Khalid lebih disenangi oleh DAP kerana walaupun ia adalah ahli PKR tapi banyak tindakannya lebih menguntungkan DAP dari segi kuasa yang akan datang tidak untuk PKR.
DAP sentiasa mengutarakan transparency apabila isu seperti project dan tender berkaitkan ahli PKR tapi tidak pula pada ahli-ahli ataupenyokong mereka yang lebih bermiripkan DAP. Kalau dilihat banyak tender2 diberikan pada mereka yang memihak satu keturunan sahaja.
PKR pula melihat tindak tanduk ini adalah untuk memecilkan ahli2 PKR yang mana kebanyakkannya adalah dari kaum Bumiputera.
Sumber yang boleh dipercayai menyebut cubaan setengah pihak dari bukit ingin menggunakan isu sekolah sebagai launching pad roket untuk mendapat project atau sumber kewangan melalui komisyen jualan tanah. Maka sekolah yang sepatutnya dibina di Bukit kini berpindah ke UkayPerdana.
Sumber itujuga ada menyebut Khalid bila masa sahaja akan letak jawatan. Hanya sedikit masa untuk dia timbuskan pasir kedalam lobang skandal jualan pasir yang dikatakan diberi kepada kroni2nya. Kononnya jualan ini adalah untuk membayar hutang RM60 jutanya itu.
Tersunnggur dikaki ADUN Bukit Antarabnagsa. Tidak lama lagi jawatan MB Selangor akan beralih ke bukit Antarabangsa.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive