Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Tuesday, November 17, 2009

Apa yg x kena di White Fort? Speaker Dewan berniat jahat dan kejam tidak terima Sijik Sakit ADUN Kota Siputih .

Pada teman ada yang tidak kena dengana keputusan Hakim Datuk Alizatul Khair Osman Khairuddin.

Pertama, sebab yang di beri oleh nya adalah subjektif. Interpretasi tidak konsisten, kerana persidangan pada April 19 dan Ogos 9 adalah pada tempoh yang panjang.

Kedua, pengistiharan kekosongan sesuatu kerusi perlu ada check and balance. Speaker DUN Kedah boleh berat sebelah dalam pertimbangannya.EC adalah check and balance-nya.

Ketiga, aturcara cuti sakit tidak dikhususkan dalam perlembagaan. Speaker enggan terima sijil sakit kerana sijil itu di beri pada hari berikutnya. Maka persoalannya, Speaker mahu Abu Hassan yang di aniayai itu memberi sijil sebelum beliau jatuh sakit. Abu Hassan kata beliau tidak boleh ramalkan dirinya jatuh sakit.Speaker harus juga temuduga doktor yang memberi sijil sakit itu. Dan adalah kejam sekiranya Speaker, Dr Abdul Isa Ismail tidak berbuat demikian. Beliau juga menghina institusi perubatan.

Keempat, Malafide atau bad faith. Speaker ada niat jahat. Ini kerana tidak ada orang yang boleh mengingati dan mengkaitkan peristiwa yang berlaku2 dalam tempuh hampir 4 bulan melainkan dengan tujuan jahat.

No comments:

Post a Comment

Blog Archive