Bebel Without a Clause

Bebel Without a Clause

Wednesday, June 17, 2009

Apakah Anwar sedang mengatur strategi sebelum kes Liwat Saiful

Kita terperanjat dengan pendirian Anwar Ibrahim bilamana beliau telah memberi kenyataan untuk membela hasrat Chin Peng, ketua pengganas komunis, kembali ke Malaya.
Sudah di duga Anwar akan melakukan beberapa strategi sebelum kes beliau tuduhan meliwat Saiful pada awal bulan Julai ini.
Ada yang berpendapat beliau sengaja mengadakan isu2 melampau yang akan menaikkan kemarahan orang2 Melayu dan rakyat Malaysia.
Dengan melakukan hal2 melampau, maka boleh lah beliau menuduh bahawa nyawa beliau didalam bahaya.
Tidak mustahil dengan alasan ini Anwar akan melarikan diri ke negara ketiga. Strategi Anwar adalah dengan berada di luar penjara beliau boleh mengepalai Pakatan Rakyat dari jauh dan mengatur strategi agar kerajaan BN tidak akan dapat berjalankan dengan licin dengan mengaturkan strategi2 "disruption" seperti pilihanraya kecil2 sebelum pilihanraya DUN Sarawak.
Dengar2 Anwar akan berada di USA beberapa hari sebelum kes nya di sebut. Kemungkinan beliau akan cuba mendapat pertolongan Obama untuk tidak kembali ke Malaysia dengan alasan nyawanya diancam oleh bekas2 askar yang amat benci dengan Chin Peng. Atau setidak2nya beliau akan cuba dapat MC untuk beberapa hari. Hanya Allah sahaja yang tahu.
P/S PKR = Parti Komunis Rakyat?

No comments:

Post a Comment

Blog Archive